Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Λακωνία: με 2 χρυσά μετάλλια, 1 αργυρό και 1 χάλκινο,
γύρισαν οι μαθητές από τον Πανελλήνιο Τελικό του
Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist!

Η πόλη της Σπάρτης έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει την κατάκτηση όχι ενός, αλλά δύο ακόμη χρυσών μεταλλίων στο ετήσιο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist 2019. Επιπλέον με ένα αργυρό και ένα χάλκινο!

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, διεξήχθη στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από την ACTA και την ACTA – Infotest , για 19η χρονιά, ο Πανελλήνιος Τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, για την ανάδειξη των τριών παιδιών που εκπροσωπούν την Ελλάδα στον κορυφαίο διαγωνισμό πληροφορικής παγκοσμίως. Τα παιδιά που διακρίνονται διαγωνίζονται στις τρεις κατηγορίες του Office, το Word, το Excel και το PowerPoint από 140 και πλέον χώρες.

Να σημειωθεί πως το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist διενεργείται σε τρεις φάσεις: Στην πρώτη, στα προκριματικά κάθε χώρας διαγωνίζονται οι υποψήφιοι, με στόχο να αξιολογηθούν με όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό βαθμολογίας, που θα τους εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους τελικούς κάθε χώρας. Στη δεύτερη φάση, διαγωνίζονται οι καλύτεροι κάθε χώρας με στόχο την ανάδειξη του εθνικού πρωταθλητή. Στην τρίτη και τελευταία φάση, οι πρωταθλητές των χωρών διαγωνίζονται για την ανάδειξη του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Και ο φετινός Πανελλήνιος Τελικός ήταν συναρπαστικός! Οι καλύτεροι υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα, ηλικίας 13 έως 22 ετών, απέδειξαν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους στη χρήση του Microsoft Word, του Microsoft Excel και του Microsoft PowerPoint. Το επίπεδο των διαγωνιζομένων ήταν εξαιρετικά υψηλό, αφού και φέτος η ανάδειξη των νικητών κρίθηκε στο δευτερόλεπτο!

Όλα ξεκίνησαν με μία υποτροφία!

Όλοι οι μαθητές από την Πελοπόννησο που διακρίθηκαν, ήταν αρχικά, αποδέκτες υποτροφίας του Εκπαιδευτικού Κέντρου Σπάρτης «YourSuccess». Διαγωνίστηκαν με στόχο την πρόκριση στους 100 καλύτερους χρήστες των εφαρμογών στην Ελλάδα, ενώ η ομάδα της Σπάρτης στελεχώθηκε με 9 συμμετοχές που προκρίθηκαν βάση βαθμολογίας στους 100 καλύτερους στην Ελλάδα.

Στην πόλη μας γύρισαν μαθητές με 2 χρυσά μετάλλια, 1 αργυρό και 1 χάλκινο, από τη Σπάρτη, το Βλαχιώτη και την Τρίπολη, μέλη της ομάδας που στελεχώθηκε από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης «YourSuccess».

 Οι Πανελλήνιοι Πρωταθλητές για το 2021 είναι:

 • ο Αντώνιος Κοντοράβδης  του Ιωάννη – 15 ετών Βλαχιώτη Λακωνίας (από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης «YourSuccess») στη διαγωνιστική ενότητα Microsoft Word,
 • η Μιχαέλα Μαρία Προκόπου – 15 ετών Τρίπολη Αρκαδίας, (από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης «YourSuccess») στη διαγωνιστική ενότητα Microsoft PowerPoint και
 • ο Ανδρέας Ναλμπάντης – 20 ετών Καβάλα (από το Εξεταστικό Κέντρο ExpertIn – Καβάλα) στη διαγωνιστική ενότητα  Microsoft Excel.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο διαγωνισμό συμμετείχε για δεύτερη φορά και φέτος ο 15χρονος πλέον Νικόλαος Σκιαδάς του Δημητρίου όπου το 2019 κατέκτησε την κορυφή στο Ms Word, και φέτος κατέκτησε τη 2η θέση στο Ms Excel. Τέλος η Χριστίνα Σελιτσάνου του Σπυρίδωνος κατέκτησε την 3η θέση στην Ελλάδα στο Ms PowerPoint.

Οι τρεις Πανελλήνιοι Πρωταθλητές θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε έναν κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό, να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία και να διεκδικήσουν ανάμεσα από χιλιάδες άλλους μαθητές και φοιτητές του κόσμου – γιατί όχι; – μια θέση στο παγκόσμιο βάθρο της κατηγορίας τους, που συνοδεύεται από δώρα και χρηματικά έπαθλα.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ACTA, Κος Ιωάννης Ανδρονικίδης και η Future Skills Development Lead, Microsoft Education Central Eastern Europe, Κα. Έλενα Ζαγλαρίδου, συγχαίροντας όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους. Τονίστηκε η σημασία της κατοχής διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιητικών, καθώς αποτελούν σημαντικά αποδεικτικά γνώσεων για τη σταδιοδρομία και την μετέπειτα καριέρα κάθε μαθητή.

Τί είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office

 • Είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός που αξιολογεί τις δεξιότητες μαθητών και φοιτητών από όλο τον κόσμο στις εφαρμογές του Microsoft Excel και Microsoft Word.
 • Η αξιολόγηση των μαθητών γίνεται με βάση την ορθότητα και την ταχύτητα των απαντήσεων. Η εξέταση είναι ίδια σε όλο τον κόσμο.
 • Όσοι καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες στους χαμηλότερους χρόνους ολοκλήρωσης, καλούνται να εκπροσωπήσουν την χώρα στον Παγκόσμιο Τελικό. Η διαδικασία της δοκιμασίας περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

Α΄ Φάση: Προκριματικοί Αγώνες

 • Οι υποψήφιοι αξιολογούνται σε Εξουσιοδοτημένα Εξεταστικά Κέντρα, στο Microsoft Word και Microsoft Excel στην έκδοση 2013, μέσω της εξέτασης Microsoft Office Specialist.
 • Έπαθλα: Η συμμετοχή στον Πανελλήνιο Τελικό.

Β΄ Φάση: Πανελλήνιος Τελικός

 • Οι εκατό (100) καλύτεροι συμμετέχοντες των ελληνικών Προκριματικών συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις της Microsoft Ελλάδας στην Αθήνα, όπου αξιολογούνται μέσω ειδικής εξέτασης, προκειμένου να ανακηρυχθεί ο Εθνικός Πρωταθλητής στο Microsoft Word και το Microsoft Excel στην έκδοση 2013.
 • Έπαθλα: Ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής στο Word και ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής στο Excel κερδίζουν τη συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο Τελικό με δωρεάν έξοδα μετάβασης, διαμονής και συμμετοχής.
 • Βραβεύονται επίσης, οι υποψήφιοι που θα καταλάβουν την 2η και 3η θέση της κάθε κατηγορίας.

Γ΄ Φάση: Παγκόσμιος Τελικός

 • Οι Έλληνες Πρωταθλητές διαγωνίζονται με τους Εθνικούς Πρωταθλητές άλλων εκατό τριάντα (130) χωρών, προκειμένου να ανακηρυχθούν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο Word, στο Excel και τώρα και στο Power Point.
 • Έπαθλα Παγκόσμιου Πρωταθλητή: Μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο $7.500
 • Έπαθλα 2ης θέσης: Μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο $3.750
 • Έπαθλα 3ης θέσης: Μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο $1.500

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Κέντρο μας έχει κάθε χρόνο θέση μέσα στην πρώτη τριάδα καθώς και την πολυπληθέστερη αποστολή από όλα τα κέντρα.

Μενού