Tot 4-6 ετών

Επίπεδο TOT
Πληροφορική για μικρά παιδιά

Πληροφορική για μικρά παιδιά. Το επίπεδο αυτό αφορά σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών. Είναι πολύ σημαντικό  να γνωρίζουν οι γονείς τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας στα παιδιά και της χρήσης των υπολογιστών στην προσχολική ηλικία. Έτσι στόχος μας είναι οι μικροί μας μαθητές να: 1. Να τελειοποιήσουν τις λεπτές κινητικές δεξιότητες.
Πιέζοντας τα πλήκτρα και μαθαίνοντας να χειρίζονται το ποντίκι, τα “μικρά παχουλά δακτυλάκια” λαμβάνουν την ίδια πολύτιμη προπόνηση όπως με τη ζωγραφική ή το μουτζούρωμα. Αυτές οι λεπτές κινήσεις ακονίζουν το συντονισμό ματιού – χεριού, και αυτό θα βοηθήσει τα επόμενα χρόνια το μικρό σας να μάθει να χρησιμοποιεί το ψαλίδι ή να φτιάχνει ένα παζλ. 2. Να διδάσκονται αιτία και αποτέλεσμα. Δεν είναι μυστικό ότι τα νήπια και τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας αγαπούν τα παιχνίδια που μπορούν να χειριστούν, αυτή η αίσθηση του ελέγχου είναι εξαιρετική, όπως τα βιβλία με εικόνες που εμφανίζονται και χάνονται, και οτιδήποτε με μοχλούς, διακόπτες ή κουμπιά.
Γι’ αυτό ακριβώς τα μικρά παιδιά και οι υπολογιστές λειτουργούν καλά μαζί. Κάνουν κλικ σε ένα χαρακτήρα ή εικονίδιο και κάτι συμβαίνει! Ίσως έχουν επιλέξει το σωστό γράμμα ή χρώμα.

 • Βασική επιδίωξή μας:αποτελεί η γνωριμία των παιδιών με τους υπολογιστές και η σταδιακή εξοικείωσή τους με αυτούς. Το συγκεκριμένο στάδιο περιλαμβάνει την ενασχόληση των μαθητών με:

  • Μαθαίνουμε για τους υπολογιστές

   Η ενότητα αυτή έχει στόχο την εξοικείωση των μαθητών με το σύστημα του υπολογιστή. Τα παιδιά διδάσκονται να χειρίζονται σωστά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό για παιδιά προσχολικής ηλικίας και έχουν σκοπό να ολοκληρώσουν διάφορες δραστηριότητες για να αποκτήσουν Άδεια Χρήσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

  • Μαθαίνουμε τα χρώματα και τα σχήματα

   Στην ενότητα αυτή οι μαθητές μαθαίνουν τα χρώματα και τα σχήματα. Φτιάχνουν και ζωγραφίζουν σχήματα, εισάγουν πλαίσια στις ζωγραφιές τους, συνδέουν τα σχήματα με αντικείμενα και σχήματα. Ζωγραφίζουν ένα σπίτι  και ταξινομούν αντικείμενα ανάλογα με το χρώμα τους.

  • Μαθαίνουμε το αλφάβητο

   Σε αυτή την ενότητα τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις έννοιες της γραφής και της ανάγνωσης. Μαθαίνουν να γράφουν, να επεξεργάζονται και να μορφοποιούν ένα κείμενο.

  • Μαθαίνουμε τους αριθμούς

   Στην ενότητα αυτή οι έρχονται σε επαφή με την αριθμητική και τα μαθηματικά. Μετρούν, διασκεδάζουν ταξινομώντας αριθμούς για να εξοικειωθούν με τις έννοιες της αριθμητικής και βρίσκουν τους αριθμούς στο πληκτρολόγιο μορφοποιώντας το στυλ τους .

 • Πρόθεσή μας: Ο υπολογιστής να μεταμορφωθεί στα χέρια τους από απλή μηχανή παιχνιδιών σε χρήσιμο εργαλείο δημιουργικότητας.
 • Μέριμνά μας: Η δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος που θα ενισχύσει καθοριστικά την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους των παιδιών. Να μάθουν να μοιράζονται και να συνεργάζονται για τη διεκπεραίωση των πρώτων τους σχεδίων εργασίας.

 • “Η πληροφορική για μικρά παιδιά, όπως ο προγραμματισμός, η χρήση πολλών εφαρμογών, μας βοηθά να ανακαλύψουμε τις κλίσεις μας” αναφέρει ο μικρός Αποστόλης μαθητής που έχει ξεκινήσει μαθήματα από το προνήπιο
 • Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, είναι απαραίτητα γιατί θα μπορέσουν οι μικροί μας φίλοι να αποκτήσουν soft skills μέσα από την εναλλαγή ρόλων επαγγελματιών
κλείσε θέση για ένα δωρεάν μάθημα αξιολόγησης της δουλειάς μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είτε καλώντας μας στο τηλέφωνο 27310.81111 ,
είτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας

   

  Μενού