Junior 6-9 ετών

Επίπεδο Junior
Ο Υπολογιστής και εγώ

Για παιδιά Δημοτικού

Το επίπεδο Junior αποτελείται από τρεις ακαδημαϊκές χρονιές. Σε ποιους απευθύνεται:  Σε παιδιά ενδεχομένως προσχολικής και πρώιμης σχολικής ηλικίας που δεν έχουν κατανοήσει ακόμη τα οφέλη της χρήσης υπολογιστή. Η χρήση των η/υ στην προσχολική και πρώιμη σχολική ηλικία ηλικία έχει ως σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με βασικές λειτουργίες του υπολογιστή.

Για τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, στόχος είναι τα παιδιά να κατανοήσουν τη χρησιμότητα των Υπολογιστών στη καθημερινή ζωή. Επίσης να θέσουν βασικούς κανόνες για την υγεία και την ασφάλειας τους (όπως οι ώρες χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών, η σωστή θέαση για την προστασία των ματιών και η κατάλληλη στάση του σώματος κατά τη χρήση των συσκευών). Για να διατηρηθεί το ενδιαφέρον των παιδιών ώστε να συμμετέχουν ενεργά στη μάθηση και να προωθηθεί ένα υψηλό επίπεδο δέσμευσης, το μαθησιακό περιβάλλον πρέπει να προσφέρει πολυπλοκότητα και ποικιλία αλλά και ένα μείγμα ασφάλειας και διέγερσης. Έτσι το κέντρο μας   θα πρέπει να προσφέρει στα παιδιά πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές δραστηριοτήτων, ώστε  να εξακολουθήσουν να συμμετέχουν και να ασχολούνται ενεργά με τον υπολογιστή. Στόχος μας είναι τα παιδιά να βρουν ενδιαφέρον στις εφαρμογές του υπολογιστή και να αγαπήσουν την νέα τεχνολογία. Η ενίσχυση της δημιουργικότητας και της φαντασίας.

  • Βασική επιδίωξή μας: η πρώτη επαφή των παιδιών με τα βασικά προγράμματα του υπολογιστή. Η εξοικείωσή τους με το περιβάλλον τους. Η ορθή χρήση τους έτσι ώστε να κατανοούν γενικές τεχνολογικές έννοιες του κάθε προγράμματος πάντα παράλληλα με τις γνωστικές τους δεξιότητες σε συγχρονισμό με την ηλικία τους.

   • Επεξεργασία κειμένου (Word)
   • Επεξεργασία φύλλων εργασίας (Excel)
   • Βάσεις δεδομένων ( Access)
   • Δημιουργία προσκλήσεων, ημερολογίων, άλμπουμ φωτογραφιών (Publisher)
   • Πλοήγηση και ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών στο διαδίκτυο ( Internet Explorer)
   • Παραγωγή της δικής μου ταινίας – video ( Movie Maker)
   • Διαμόρφωση της δικής μου παρουσίασης (Power Point)
 • Το ενδιαφέρον των παιδιών αναπτύσσεται μέσω των διαθεματικών ενοτήτων:
  • Γινόμαστε συγγραφείς
   Σε αυτή την ενότητα τα παιδιά γίνονται συγγραφείς και γράφουν το δικό τους παραμύθι, comic ή ποιήματα. Με την χρήση του Διαδικτύου αναζητούν πληροφορίες και εικόνες, κι έπειτα εισάγουν εικόνες, κείμενο και σχήματα στο κειμενογράφο προκειμένου να ολοκληρώσουν την συλλογή τους.
   Λογισμικό: Microsoft Office Word, Διαδίκτυο – Wiki, Microsoft Auto Collage
  • Γινόμαστε εκδότες
   Σε αυτή την ενότητα οι μαθητές φτιάχνουν το δικό τους βιβλίο. Λαμβάνουν βασικές δεξιότητες επεξεργασίας κειμένου, διδάσκονται να πληκτρολογούν και να επεξεργάζονται κείμενο, εισάγουν σχήματα, εικόνες κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειτες για την έδοση του βιβλίου τους.
   Λογισμικό: Microsoft Office Word, Διαδίκτυο – Wiki
  • Γινόμαστε επιχειρηματίες
   Οι μαθητές θα γίνουν διευθυντές ενός εργοστασίου καραμελών. Θα ερευνήσουν για να μάθουν τις προτιμήσεις του κόσμου και θα καταχωρούν τα αποτελέσματα δημιουργώντας πίνακες και γραφήματα για να μελετήσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους. Στην συνέχεια θα φτιάξουν την επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων τους.
   Λογισμικό: Microsoft Office Excel, Microsoft Office Word
 • Πρόθεσή μας: Ο υπολογιστής να αποτελέσει το μέσο που θα διευκολύνει σημαντικά τις καθημερινές αλλά και σχολικές τους δραστηριότητες. Η αφύπνισή τους απέναντι στους κινδύνους του Διαδικτύου (π.χ. cyberbulling)

 • Μέριμνά μας: Η εξασφάλιση ενός δημιουργικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο τα παιδιά θα αποφορτίζονται και θα πλάθουν τον δικό τους τεχνολογικό μικρόκοσμο.
 • Τα διασκεδαστικά μαθήματα υπολογιστών για παιδιά, γίνονται πλέον και Online. “Τα μαθήματα πληροφορικής είναι χαρούμενα και εύκολα για τα μικρά παιδιά” όπως περιγράφει και η μικρή μας φίλη Σταματίνα
κλείσε θέση για ένα δωρεάν μάθημα αξιολόγησης της δουλειάς μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είτε καλώντας μας στο τηλέφωνο 27310.81111 ,
είτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας

   

  Μενού