Senior 9-12 ετών

Επίπεδο Senior
Διαλέξτε το επάγγελμά σας…

Το επίπεδο Senior αποτελείται από 2 ακαδημαϊκές χρονιές.
Σκοπός είναι, να αρχίσουν τα παιδιά να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από κάθε επαγγελματία στην καθημερινότητά του, έως το γνωστικό επίπεδο που μπορούν να αντιληφθούν λόγο ηλικίας. Για παράδειγμα, στο Ms Excel θα μάθουν συναρτήσεις που μπορούν να κατανοήσουν αλλά όχι στατιστικές συναρτήσεις. Στόχος μας είναι η διαρκής θεμελίωση των γνώσεων που έχουν κατακτήσει σε προηγούμενα στάδια και η εμπέδωση λειτουργικών γνώσεων που θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για περαιτέρω έρευνα και προβληματισμό. Τα παιδιά αποκτούν, πέραν της γενικής τεχνολογικής παιδείας, ειδική παιδεία σε εξειδικευμένα ζητήματα.

Βασική επιδίωξή μας: αποτελεί ο εμπλουτισμός της αποκτηθείσας γνώσης και η συστηματική πλέον χρήση των προγραμμάτων του υπολογιστή:

 • Επεξεργασία κειμένου (Word)
 • Επεξεργασία φύλλων εργασίας (Excel)
 • Δημιουργία αφίσας για μια εκδήλωση (Publisher)
 • Διαχείριση χρήσιμων πληροφοριών στο διαδίκτυο (Internet Explorer)
 • Παραγωγή διαφημιστικού σποτ– video (Movie Maker, Adobe Premiere, Filmora)
 • Διαμόρφωση της δικής μου παρουσίασης (Power Point)
 • Τηλεπικοινωνίες και πολυμέσα
 • Προγραμματισμός-Ρομποτική


  Το ενδιαφέρον των παιδιών αναπτύσσεται μέσω των διαθεματικών ενοτήτων:

  Γινόμαστε δημοσιογράφοι

  Στην ενότητα αυτή οι μαθητές γίνονται ανταποκριτές. Συλλέγουν πληροφορίες από το Διαδίκτυο για μια ταξιδιωτική εφημερίδα, θα μάθουν για την επεξεργασία κειμένου, θα επεξεργαστούν φωτογραφίες και θα γράψουν τα δικά τους άρθρα ιστορικού περιεχομένου.
  Λογισμικό: Gimp – PicMonkey, Microsoft Office Word, Microsoft Office PowerPoint, Διαδίκτυο – Wiki

  Μαθαίνουμε Ρομποτική 

  • Οι μαθητές θα αναπτύξουν δεξιότητες με την μηχανολογία και τους υπολογιστές. Θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες για την συναρμολόγηση ρομπότ, θα δημιουργήσουν προγράμματα που τα εμπλουτίσουν με ζωντάνια, χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό!
   Λογισμικό: Lego WeDo 2.0, Mindstoms NXT – EV3, Scratch

   Γινόμαστε διαφημιστές

   Σε αυτή την ενότητα τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ. Αφού φτιάξουν σενάριο για την διαφήμισή τους και φτιάξουν το logo της εταιρείας του, θα δημιουργήσουν μια ανερχόμενη διαφήμιση.
   Λογισμικό: Movavi Video Editor, Microsoft Office Word, Cooltext, Διαδίκτυο – Wiki

   Γινόμαστε Συντάκτες

   Στην ενότητα αυτή τα παιδιά γίνονται συντάκτες του δικού τους περιοδικού για εφήβους. Ολοκληρώνοντας την απαραίτητη δομή πάνω στην οποία θα βασίζεται το περιοδικό τους, θα δημιουργήσουν ένα ψηφιακό περιδικό για νέους αναγνώστες.
   Λογισμικό: Microsoft Word, Διαδίκτυο – Wiki – Yahoo Finance, Microsoft Auto Collage

  • Φτιάχνουμε εφαρμογές και σελίδες στο διαδίκτυο

   Στην ενότητα αυτή τα παιδιά θα φτιάξουν την δική τους εμπλουτισμένη ιστοσελίδα, διαλέγοντας ο καθένας ένα θέμα που του ταιριάζει. Θα προσθέσουν εικόνες, slides και υπερσυνδέσμους. Επίσης, θα φτιάξουν το δικό τους προσωπικό e-mail, και θα μάθουν να χρησιμοποιούν τα διάφορα εργαλεία της Google.
   Λογισμικό: Gmail, Google Hangouts, Google Maps, Google Street View, Google Projects Google Drive, Weebly

  • Φτιάχνουμε ταινία

   Σε αυτή την ενότητα τα παιδιά θα πραγματοποιήσουν ένα φανταστικό ταξίδι. Συλλέγοντας φωτογραφίες από πολλές διαφορετικές πηγές, θα φτιάξουν τις φωτογραφίες τους και θα βάλουν τους εαυτούς τους μέσα στα τοπία, δημιουργώντας το ταξίδι τους. Στην συνέχεια θα προσθέσουν ήχο, κίνηση και εφέ.
   Λογισμικό: Microsoft Office PowerPoint, Google Street view, Google projects, Gimp – PicMonkey

  • Δημιουργούμε έναν οδηγό Hardware

   αγοράς υπολογιστή. με πίνακα περιεχομένων και υπερσυνδέσεις για το site της επιχείρησής μας. Μαθαίνουμε τα πάτνα για το υλικό και γνωρίζουμε τη χρήση του.

  • Γινόμαστε Τουριστικοί πράκτορες

   και ταξιδεύουμε σε όλον τον κόσμο. Μαθαίνουμε όλα τα εργαλεία της Google, και πως να τα χρησιμοποιούμε. Κλείνουμε ξενοδχεία και αεροπορικά εισητήρια σε πραγματικούς προορισμούς.

   Πρόθεσή μας

 • Να κατανοήσουν πως ο υπολογιστής είναι εργαλείο δημιουργικότητας που διαρκώς εξελίσεται. Πως η γενική τεχνολογική παιδεία είναι εκείνη που επιτρέπει στα παιδιά να προσαρμόζονται σε κάθε αλλάγή χωρίς να τη φοβούνται όπως ένας ενήλικας. Να μάθουν πώς να εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες που τους προσφέρει προς όφελός τους.
 • Μέριμνά μας: Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που διαρκώς τροφοδοτείται από καινούρια και πιο απαιτητικά ερεθίσματα που στοχεύουν στην πνευματική ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών.
 • “Η πληροφορική για παιδιά δημοτικού είναι μία σύγχρονη δεξιότητα, που πρέπει πλέον όλα τα παιδιά απαραιτήτως να γνωρίζουν” όπως μας είπε και η φίλη μας Κωνσταντίνα!
 • Για να αξιολογήσετε τη δουλειά μας παρέχουμε τη δυνατότητα για Δωρεάν μαθήματα υπολογιστών για ενήλικες και παιδιά. Συμπληρώστε τη φόρμα!
κλείσε θέση για ένα δωρεάν μάθημα αξιολόγησης της δουλειάς μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είτε καλώντας μας στο τηλέφωνο 27310.81111 ,
είτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας

   

  Μενού